10. Heineken 0.0 Karlovački cener

Karlovački cener pripada eliti cestovnih utrka u Hrvatskoj. Najbrža je cestovna utrka na 10km te prva u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label! Iznimno brza i atraktivna utrka starom gradskom jezgrom Karlovca – povijesnom karlovačkom Zvijezdom. Večernja utrka koju krasi jedinstvena atmosfera od prvog dana bez obzira na vremenske uvjete – sunce, kiša, vjetar, velika vrućina ili jednostavno idealno vrijeme – sve je to već viđeno u Karlovcu i uvijek je bilo nezaboravno.

Podijeli ovaj event s prijateljima

Elitna utrka 

Ovogodišnji Karlovački cener prva je utrka u Hrvatskoj sa statusom World Athletics Bronze Label Race i nalazi se u kalendaru Svjetske atletske federacije. Ostvareni rezultati na Karlovačkom ceneru ulaze u tablice Svjetske atletske federacije (World Athletics), a trkači ostvaruju bodove za renking putem kojeg se kvalificiraju na velika svjetska natjecanja.

Sukladno pravilima Svjetske atletske federacije u kružnim utrkama s velikim brojem natjecatelja potrebno je posebno odvojiti u zasebnu utrku elitne (profesionalne) trkače kako bi im se omogućilo postizanje boljih rezultata u skladu s njihovim vrijednostima i mogućnostima. 

Elitna utrka se sastoji od 3 kruga i svi rezultati priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza i Svjetske atletske federacije.

Organizator će po završetku prijava odrediti vremenski limit za sudjelovanje u elitnoj utrci uz maksimalni broj od 80 trkača u muškoj i ženskoj konkurenciji zajedno. Organizator zadržava pravo konačnog formiranja startne liste.

 

Glavna utrka 

Karlovački cener cestovna je atletska utrka ukupne duljine 10.000 m. Utrka se sastoji od 3 kruga od 3.285m. Start i cilj udaljeni su 145 metara. Kontrolne točke nalaze se na najudaljenijim dijelovima staze i na prostoru starta i cilja. Start utrke je u petak u 20:30h 10. lipnja 2022. godine u Karlovcu, Ispred Školske sportske dvorane, Rakovac 1

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka. 

Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 14 godina. 

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora. 

Okrjepa je osigurana na samom startu, za vrijeme utrke i u ciljnom prostoru. U ciljnom prostoru osigurana je i dodatna okrjepa. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj stranici organizatora. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog davanja znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima IAAF (Svjetske atletske federacije).

Startni broj stavlja se isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Natjecatelji moraju tijekom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. Nepoštivanje pravila za sobom povlači diskvalifikaciju natjecatelja.

Vremenski limit iznosi 1:30h (9:00/km). 

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

Promet je zatvoren i ispred prve skupine natjecatelja osigurana je policijska pratnja (motocikl). Bicikl prati vodeću žensku trkačicu i vodeću štafetu.

Ukoliko drugačije nije navedeno, primjenjuju se pravila Hrvatskog atletskog saveza usklađena s pravilima WA.

 

Štafetne utrke 

Natjecatelji se za utrku prijavljuju kao tim od 3 trkača. Prijavljuju se neovisno o spolu i starosti, poštujući sve navedeno za utrku na 10 km. 

Štafete su podijeljene po kategorijama:

  • Muški 
  • Žene 
  • Mješovito žene plus (2 žene i 1 muškarac)
  • Mješovito muški plus (2 muškarca i 1 žena)


Štafeta je podijeljena na 3 dionice po jedan krug. Svaki natjecatelj trči jednu dionicu. Natjecatelj kreće svoju dionicu kad do njega dotrči natjecatelj iz njegovog tima koji je istrčao prethodnu dionicu i dotakne ga rukom. Natjecatelji koji trče prvu dionicu startaju zajedno s ostalim natjecateljima Glavne utrke.

Vrijede sva ostala pravila i odgovornosti kao i za Glavnu utrku na 10km s time da u utrkama obiteljskih štafeta smiju nastupiti natjecatelji koji na dan utrke imaju navršenih 10 godina. Natjecatelji u dobi od 14 godina i mlađoj moraju imati pisanu suglasnost roditelja ili važeći liječnički pregled. 

Natjecatelji u utrci štafeta dobivaju po dva istovjetna broja i stavljaju jedan na leđa i jedan na prsa.


Karlovačka milja

Karlovačka milja nova je utrka u čast 440. rođendana Grada Karlovca. Karlovačka milja jedinstvena je utrka duljine 1.579m (godina utemeljenja Grada Karlovca) idealne duljine za obiteljsko druženje i nastup cijele obitelji. Trči se jedan krug i staza je ravna. Start utrke je u četvrtak u 18:30 sati 9. lipnja 2022. ispred Školske sportske dvorane, Rakovac 1

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka. 

Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora. 

Dječje utrke 

Dječje utrke održavaju se u četvrtak, 9. lipnja s početkom u 19:00 ispred Školske sportske dvorane, Vunsko polje i otvorene su za sudjelovanje za svu djecu vrtićke dobi i učenike osnovnih škola.

Prijave za dječje utrke bit će otvorene 45 dana prije i za sudjelovanje se ne plaća kotizacija. Sva djeca će prije starta dobiti listić koji je potrebno ispuniti s podacima. Djeca trče s listićem i predaju ga na ulasku u cilj (lijevak). Poredak se utvrđuje prolaskom ciljne linije i u lijevku preticanja nisu dozvoljena. 

Kompletna satnica i trase bit će objavljeni na stranici organizatora najkasnije tjedan dana prije početka utrka.

Troje prvoplasiranih dobivaju pehare i nagrade sponzora, sva djeca dobivaju medalju po ulasku u cilj.

Prijave na utrku 

Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su isključivo putem Interneta zaključno s 23.05.2022. u 23:59. Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije. 

Ograničenja i cijene Karlovački cener - utrka na 10 km 

Broj trkača je ograničen na 1.500 – Glavna utrka

Rana prijava                - 110,00kn (za prijave i uplate izvršene do 9.1.2022.)
Redovna prijava         - 150,00kn (za prijave i uplate izvršene 10.1.2022. - 23.05.2022.)

Štafete

Broj štafeta je ograničen na 100

Rana prijava                - 300,00kn (za prijave i uplate izvršene do 9.1.2022.)
Redovna prijava         – 450,00kn (za prijave i uplate izvršene 10.1.2022. - 23.05.2022.)


Ukoliko netko prijavljuje štafete kao pravna osoba moguće je izvršiti plaćanje virmanski po ispostavljenoj ponudi.

Karlovačka milja

Broj trkača ograničen je na 1000

Prijava – 60,00kn (08.11.2021. – 09.06.2022.)

 

Startni paket uključuje i odnosi se na utrke 10km 

- Startni broj i čip (brojevi se ne vraćaju) 
- Okrjepu za vrijeme i nakon utrke 
- Vrećicu za tenisice s logom utrke
- Atletsku dri fit majicu s logom utrke 
- Obrok nakon utrke

- Finišersku medalju
- Startni paket za štafete uključuje sve gore navedeno za svakog natjecatelja.

- Paketi mogu sadržavati dodatne poklone i promotivne materijale sponzora

- Sudionici Karlovačke milje dobivaju posebnu majicu, startni broj s čipom i okrepu nakon utrke.

- Ulaznicu za AQUATIKU - slatkovodni akvarij Karlovac - ulaznica za prvih 200 prijavljenih i uplaćenih (ostali ostvaruju pravo na posebnu cijenu od 25,00kn za ulaznicu uz predočenje startnog broja) 

 

Novčane nagrade - Elitna utrka 

Po završetku elitne utrke bit će izvršena doping kontrola određenih natjecatelja. Novčane nagrade bit će isplaćene 60 dana nakon završne objave službenih rezultata koja će biti po primitku nalaza doping kontrole.

Kompletan nagradni fond objavljen je na službenoj stranici organizatora www.karlovac10.run

Nagrade glavna utrka

Medalje i pehari te praktične nagrade sponzora za prvo troje u apsolutnoj kategoriji.

Medalje za pobjednike u starosnim kategorijama za muškarce i žene. 

Kategorije su raspoređene na sljedeći način: 

MS (natjecatelji rođeni 2002. – 1988);
Juniori (2003. i mlađi);
M35 (1987 – 1978);
M45 (1977 – 1968);
M55 (1967 – 1958);
M65 (1957. i stariji);
ŽS (natjecateljke rođene 2002 – 1988);
Juniorke (2003. i mlađe);
Ž35 (1987 – 1978);
Ž45 (1977 – 1968);
Ž55 (1967 – 1958);
Ž65 (1957. i starije)Nagrade štafeta 

Pehari za prve tri štafete u muškoj, ženskoj konkurenciji i mješovitoj konkurenciji. Medalje za sve članove nagrađenih štafeta te praktične nagrade sponzora.

Proglašenje pobjednika sastavni je dio utrke i svi nagrađeni dužni su nazočiti proglašenju. Naknadno podizanje nagrada neće biti moguće.

VAŽNO!!!

U slučaju izvanrednih događaja i utjecaja više sile - vremenskih neprilika, ratnog stanja, pandemija, potresa ili sličnih nepogoda koje mogu spriječiti održavanje utrke u navedenom terminu, organizator zadržava pravo prvo odgode, a na kraju i otkazivanja utrke(zadnja moguća opcija), te povratak startnine nije moguć. Natjecateljima će biti ponuđena opcija prvog mogućeg slobodnog termina. Ukoliko isti ne odgovara trkaču, organizator daje mogućnost prebacivanja startnine na iduću godinu u standardnom terminu utrke i to u roku od 2 tjedna od postavljanja novog datuma utrke.

    Photos
    Detalji eventa
    Sponzori