BANTRAIL

BANTRAIL 2020, POZIVAMO VAS NA TREĆE IZDANJE UTRKE BAN TRAIL U ZAPREŠIĆ!

Bantrail organizatori pozivaju sve zainteresirane rekreativce, velike i male, natjecatelje i najzagriženije trkače, jer za svakoga imamo ponešto.  U ugodnoj šumi na pitomim zaprešićkim bregima za stazu Grofica Anka – Light kategorije. Za malo aktivnije s ponekim adrenalinskim iznenađenjem za Banovu stazu – kategorije Active, a za najzahtjevnije trkače izazovnu Junačku stazu – kategorija challenger koja prolazi neistraženim kutcima zaprešićkih šuma.

DATUM: 4. travnja 2020. / subota 10h

je off-road trčanje, trčanje po prirodi, po označenim planinarskim stazama, šumskim stazama, pašnjacima, makadamima, usjecima, padinama… Uključuje uspone i spustove, one blaže na kojima se može trčati, dok se na strmijim usponima i spustovima može i hodati, uz pomoć planinarskih štapova, ili bez njih. Trči se preko prirodnih prepreka – potoka, oborenih stabala, korijenja, stijena, uz more i rijeke. Ukratko, što više izazova, to bolje! Trail utrka podrazumijeva označenu stazu.

je isto tako trčanje po prirodi, a može se opisati kao kombinacija orijentacijskog i planinskog trčanja. Od traila se razlikuje jer se ne trči označenim stazama. Za trekking su potrebni karta i kompas, kako bi se mogle pronaći sve kontrolne točke koje je potrebno proći. Stoga, trekking ima i dodatnu dimenziju avanture orijentiranja u prirodi i diže adrenalin na višu razinu.

Detalji