Zagrebački noćni cener

Nakon gotovo dvije teške godine u pandemiji, čini nam se da konačno vidimo izlaz.

Osjećaj koji prevladava od ožujka prošle godine vjerojatno bi se mogao najbolje opisati kao „nesigurnost” – situacija na svjetskoj te lokalnoj razini je van svake naše kontrole. Morali smo značajno prilagoditi svoj život novonastaloj situaciji koja je utjecala na naš privatni i poslovni život, a tu su bili i potresi koji su pogađali Zagreb i okolicu.

Razne vrste izolacija također su negativno utjecale na naše psihofizičko zdravlje. Izoliran način života nas je tako udaljio kako od bliskih ljudi i prijatelja, tako i od prilika za upoznavanje novih.

Prepoznajemo optimizam kao ključan element borbe protiv neizvjesnosti. Preuzimanje kontrole u područjima života u kojima je to moguće su koraci koje možemo poduzeti kako bismo si olakšali život.

Od prošlogodišnjeg (virtualnog) Cenera situacija se poboljšala dovoljno da su mjere popustile da se odgovorno družimo na otvorenim prostorima. Stoga se nakon mnogo virtualnih druženja, konačno vraćamo na cener u centru Zagreba!

Sretni smo da možemo jubilarni 10. Zagrebački noćni cener održati te proslaviti sa svima vama na ulicama našeg grada, u uvjetima u kojima možemo brinuti manje, a uživati više.

Glavu gore – u bolja vremena koja dolaze te nasmijana lica trkača i navijača oko vas!

Svlačionica i garderoba: Ove godine na utrci nemamo svlačionice ni garderobu zbog epidemioloških razloga.
Toaleti: Kemijski toaleti bit će postavljeni u startno/ciljnom području, a u blizini je i javni WC u Cesarčevoj ulici.
Dužina staze: 10 km
Vremenski limit utrke: 1:15 h

Staza utrke:

 • Trče se dva kruga.
 • Prvi krug je nešto duži (6,2 km) jer u početku idemo na istok do Trga žrtava fašizma, a drugi je identičan krugovima koje smo trčali prijašnjih godina.
 • START: start utrke je na centralnom dijelu Trga bana Josipa Jelačića (“kod konja”) i trči se prema istoku u Jurišićevu ulicu.
  • 1. krug: Trg bana Jelačića – Jurišićeva – Palmotićeva – Boškovićeva – Držislavova – Trg žrtava fašizma (NOVO!: trči se oko trga) – Račkoga – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića
  • 2. krug: Trg bana Jelačića – Ilica – Krajiška – prilaz Gjure Deželića – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Teslina ulica – Trg Nikole Šubića Zrinskog (sjeverni kolnik) – Amruševa – Palmotićeva (prema sjeveru) – Jurišićeva – Trg bana Jelačića
 • CILJ: cilj utrke je na istom mjestu gdje je i start!

Klikni za uvećani prikaz!

Promet: Cestovni i tramvajski promet bit će na svim dijelovima staze u potpunosti zaustavljen u periodu od 19:00 – 20:15 sati.

Osvježenje: Stanica s osvježenjem (okrepom) bit će postavljena kod Britanskog trga, u Ilici ispred kućnih brojeva 73-77 te u cilju utrke. Pri ulasku u cilj, svaki natjecatelj će uz medalju dobiti i bočicu Kala vode.

Bočica Kala vode (i medalja) čeka vas u cilju utrke

Startne zone: Natjecatelji će na startu biti raspoređeni u 4 startne zone prema ciljanom rezultatu kojeg su izabrali prilikom prijave na utrku.

 1. zona: do 45:00
 2. zona: od 45:01 do 55:00
 3. zona: od 55:01 do 1:05:00
 4. zona: od 1:05:01 do 1:15:00

  Detalji
  Sponzori